Login
Shopping cart
Pay easily via Credit card, PayPal or bank transfer
Right to return within 14 days
Yarn always comes from the same dye lot
Worldwide/international shipping

snood crochet

snood crochet
Posted on 5-1-2017 by api_more2make.nl

Bonte colsjaal haken - Misschien heb je 'm in haar vlogs al voorbij zien komen: Saskia heeft een colsjaal gehaakt! Een leuk model in een diepblauwe kleur en natuurlijk met het bekende randje. Lees snel verder voor het gratis patroon, want ze heeft er haar eigen 'draai' aan gegeven. 

Saskia is aan de slag gegaan met een heerlijke colsjaal. Natuurlijk zou Saskia Saskia niet zijn als ze hier niet een origineel ontwerp van maakt, met haar eigen touch als handelsmerk. De sjaal is gehaakt, maar krijgt door de bijzondere steek een gebreide uitstraling. Het zachte garen Lala Berlin Softness heeft een luchtige structuur en is lekker licht. En met de afwerking van Lana Grossa Peppina wordt het een echte bonte colsjaal.

Bonte colsjaal haken

Benodigdheden:
- 3 bollen Lana Grossa Lala Berlin Softness kleur 20
- 1 bollen Lana Grossa Peppina kleur 11
- Haaknaald 10 en 12 mm

Gebruikte bijzondere steken:
- Gehaakte breisteek: haak halve stokjes en achterlangs in de lus die onder het “V-tje” ligt.
- Verlengd stokje: sla de draad om je naald, steek je naald door de volgende steek, haal de draad op en haal de draad door 2 lussen, haal de draad dan door 1 lus en haal de draad tenslotte door 2 lussen.

Haakpatroon Colsjaal:

Haak met Lala Berlin Softness en naald 12 mm 70 lossen. Sluit de ring met een halve vaste in de eerste losse en zorg ervoor dat je een enkele draai hebt. Haak meet haaknaald 10 mm op elke losse een half stokje en sluit de toer met een half stokje in de eerste steek; zo haak je direct verder in spiraal en hoef je geen rekening te houden met een nieuwe toer.

Haak in de tweede en volgende toeren steeds in de lus onder het “v-tje”, zo floept het “v-tje” naar voren en krijg je een gebreid effect. (Gehaakte breisteek)

Haak zo de 3 bollen op en sluit af met een halve vaste.

Rand:
Haak aan de onder- en bovenrand van de sjaal een rand van Lana Grossa Peppina met haaknaald 10mm.

1 losse en *1 vaste in de eerste steek. In de volgende steek haak je 3 verlengde stokjes. In de volgende steek: herhaal vanaf *.

Tip: Haak deze kol in een neutrale kleur zonder rand en je hebt een mooi cadeau voor je man of vriend!

Bonte colsjaal haakpatroon

 

Shopping cart

Clear filters

Filter

Cancel
Confirm